Festmad i 60'erne

Festmad i 60’erne

Når vi tænker tilbage på festmaden i 60’erne, fremkalder det billeder af farverige og velsmagende retter, der var populære på dette tidspunkt. 60’erne var præget af både hjemmelavet madlavning og indflydelsen fra stigende international smag. Lad os udforske nogle af den mest mindeværdige festmad i 60’erne.

1. Beef Bourguignon: Elegant og velsmagende

Beef Bourguignon var en af de mest ikoniske festretter i 60’erne. Denne franske ret består af mørt oksekød, svampe, løg og bacon, der simrer i rødvinssauce. Den rige og fyldige smag gjorde den til et hit til festlige lejligheder.

2. Hønsefrikassé med asparges

Hønsefrikassé var en populær ret i 60’erne og blev ofte serveret til festlige middage. Den cremede sauce med mørt kyllingekød og friske asparges var en favorit blandt mange.

3. Cocktailpølser i sød og sur sauce

Cocktailpølser i sød og sur sauce var en simpel, men uimodståelig festsnack i 60’erne. De små pølser, tilberedt i en blanding af syltetøj, eddike og sukker, var altid et hit på buffetbordet.

4. Aspic serveret med fyld

Aspic var en populær servering i 60’erne, hvor kød, grøntsager eller fisk blev indlejret i en geléagtig masse lavet af kød- eller grøntsagsbuljong. Aspic blev ofte serveret med fyld som æg, rejer eller oliven.

5. Roastbeef og Yorkshire Pudding

Roastbeef med Yorkshire Pudding var en klassisk britisk festret, der gjorde sit indtog i 60’erne. Den møre steg serveret med luftige puddingkager var en favorit til større sammenkomster.

6. Ostebolde og cheddarost

Ostebolde, lavet af cream cheese og krydderier og rullet i revet cheddarost, var en populær forret på festborde i 60’erne. De blev ofte serveret med kiks eller saltkringler.

7. Ananas skinke

Ananas skinke var en favorit hovedret til festlige lejligheder i 60’erne. Den kogte skinke, ofte glaseret med syltet ananas og kirsebær, var en festlig og velsmagende ret.

8. Waldorf-salat

Waldorf-salat med æbler, selleri og valnødder i en mayonnaisedressing var en populær salat i 60’erne og blev ofte serveret som forret til festlige middage.

9. Sukkerkage med flødeskum

Sukkerkage med flødeskum var en enkel, men lækker dessert, der var populær i 60’erne. Den lette kage blev serveret med en generøs portion friskpisket flødeskum.

10. Pindemadder og snackpålæg

Pindemadder med forskellige pålæg som skinke, ost og oliven var et hit på festborde i 60’erne. Disse små appetitvækkere var perfekte til at nyde sammen med drinks.

Festmaden i 60’erne var præget af elegance, tradition og spændende smagsoplevelser. Disse ikoniske retter afspejlede tidens madtrends og har stadig en plads i folks hjerter og minder. Hvis du ønsker at genopleve denne nostalgiske madoplevelse, kan du overveje at tilberede nogle af disse klassiske retter og invitere dine gæster til en kulinarisk rejse tilbage til 60’erne.

Se også: Festmad i 70’erne

Scroll to Top