Festmad i 50'erne

Festmad i 50’erne

50’erne var en tid med veldefinerede madtrends og klassiske retter, der ofte blev serveret til fester og begivenheder. Fra cocktailpølser til gelésalater, her er et kig på noget af det mest karakteristiske festmad i 50’erne.

1. Cocktailpølser

Cocktailpølser var en populær forret til 50’ernes fester. Disse små pølser blev ofte stegt og derefter simret i en sød og krydret sauce lavet af ketchup, sennep og brunt sukker. Cocktailpølserne blev serveret varme og var en favorit blandt gæsterne på grund af deres søde og salte smag.

2. Meatloaf

Kødpølse, også kendt som “meatloaf”, var en klassisk hovedret i 50’erne. Denne saftige og velsmagende kødret bestod af hakket kød, brødkrummer og krydderier, der blev formet til en brødform og bagt i ovnen. Kødpølse blev ofte serveret med kartoffelmos og grønne bønner som sideretter.

3. Gelésalater

Gelésalater var en populær side ret i 50’erne og blev ofte serveret til fester og sammenkomster. Disse farverige og festlige salater blev lavet ved at blande gelé med forskellige ingredienser som frugt, grøntsager og flødeost. Gelésalaterne blev hældt i forme og kølet, indtil de var faste nok til at skære.

4. Jellied svinekød

Jellied svinekød var en traditionel engelsk ret, der var populær i 50’erne. Denne delikate og smagfulde ret bestod af svinekød, der var kogt i en kraftig bouillon, derefter skåret i skiver og serveret med gelé lavet af den samme bouillon. Jellied svinekød blev ofte serveret koldt som en del af en buffet.

5. Hønsekød

Hønsekød var en anden populær hovedret i 50’erne. Denne klassiske ret bestod af stegt eller braiseret kylling, der blev serveret med en rig og cremet sauce lavet af smør, mel og hønsefond. Hønsekød blev ofte serveret med ris og dampede grøntsager som en fuldendt måltid.

6. Pineapple Upside-Down Cake

Pineapple Upside-Down Cake var en favorit dessert i 50’erne. Denne lækre kage blev lavet ved at lægge skiver af ananas og kirsebær i bunden af en bageform, derefter hælde en kageblanding over toppen og bage den i ovnen. Når kagen blev vendt på hovedet, ville den saftige frugt dække toppen og skabe en smuk præsentation.

7. Deviled Eggs

Deviled eggs, eller “djævlede æg”, var en populær forret eller snack i 50’erne. Disse små, halverede æg blev fyldt med en blanding af æggeblommer, mayonnaise, sennep og krydderier, derefter drysset med paprika eller hakket persille. Deviled eggs var en favorit blandt gæsterne på grund af deres cremede og krydrede smag.

Selvom madtrends kan have ændret sig siden 50’erne, er minderne om disse klassiske festmåltider stadig levende i mange menneskers erindringer. Disse ikoniske retter afspejler en tid med enkelhed, tradition og god mad.

Scroll to Top